Wie ben ik

Aangenaam, ik ben Sonja Montijn, 34 jaar en trotse blije en dankbare mama van Dylano (7 jaar). Mijn zoon is mijn allergrootste inspirator!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van (on)gezonde voeding, slecht eetpatroon, mezelf (on)gelukkig voelen en een ongezond lichaam hebben. Tevens heb ik chronische lasten en pijnen in mijn lichaam én een handicap in mijn rug. In mijn jeugd heb ik vier hele zware rug operaties gehad. Ook dit heeft een grote, vaak negatieve en vooral een heel pijnlijke invloed gehad op mijn leven(sstijl). Elke dag ervaar ik nog steeds pijn. Hiermee zal ik moeten (leren) leven en er zo goed mogelijk mee omgaan. Ondertussen leef ik al 22 jaar met chronische pijn.

Ik ben afgestudeerd als onderwijsassistente, heb destijds verschillende projecten opgezet zoals Remedial Teaching voor meerbegaafde kinderen van groep 5, ik heb gewerkt in kinderdagverblijven en in het (speciaal) basisonderwijs, gewerkt in verschillende sportscholen, maar mijn eerste ervaringen heb ik opgedaan in een verpleeghuis als activiteitenbegeleidster.

Zeker na de geboorte van mijn zoon ben ik meer bewust gaan denken en leven. Daarbij kwam dat ik de afgelopen 4 jaar me steeds meer gaan interesseren in het thema gezondheid en gezonde (basis)voeding en voedingssupplementen.                                                                                     Zelf ben ik al vanaf mijn 7e aan het struggelen, soms vechten met mijn gewicht. Maar nu pas nadat ik me er een aantal jaar in heb verdiept, nu begin ik het pas echt te begrijpen en nu kan ik er op een voor mij goede manier mee omgaan. Nu zijn er nog periodes in mijn leven dat het schommelt in mijn eetpatroon, eetgewoontes en gewicht. Maar dat zal een deel van jullie misschien wel herkennen?

Elke dag leer ik. Naar mijn mening bestaat een groot deel van ons leven uit leren en ontwikkelen, iedereen leert (van) elke dag! Heerlijk om jezelf te ontwikkelen, om te leren en om jezelf te ontplooien!

Fijn vind ik het dat ik mijn steentje kan bijdragen aan ieder die ervoor open staat. Graag wil ik mensen, kinderen en volwassenen wat leren, ze bewust maken van bepaald gedrag en een bepaalde leefstijl. Ik vind het geweldig om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving! Sinds 2015 werk ik als vrijwilligster in Jongerencentrum Stairway in Strijp (Eindhoven). Hier geef ik met veel enthousiasme workshops Gezond & Lekker Koken voor kinderen van groep 6 t/m groep 8. Jongerencentrum Stairway is een onderdeel van Dynamo Jeugdwerk en Lumens. Door het maken, creëren, organiseren en uitvoeren van deze workshops heb ik ontzettend veel geleerd! Met veel plezier ga ik hier zeker mee door!

De afgelopen 4 jaar ben ik gaan schrijven, typen, nog meer schrijven en uiteindelijk heb ik nu allerlei concepten en bedrijfsplannen, allemaal zelf bedacht, zelf gecreëerd, zelf ontwikkeld en zelf uitgewerkt. Dit is destijds voortgekomen doordat ik geïnspireerd raakte door wat ideeën uit te wisselen met mijn beste vriend, ik werd zo enthousiast en begon spontaan stukken tekst te schrijven. Mijn maatje was zo onder de indruk dat het mij motiveerde om meer te schrijven. Zo is mijn eerste concept ontstaan. Kort daarna is mijn maatje overleden en op spiritueel gebied is hij nog steeds bij mij en ik voel dat hij mij blijft motiveren. Voor mij werkte dit schrijven als een (verwerkings-) therapie waar ik kracht uithaalde en tevens was en is het een vorm van zelf ontwikkeling. Libelles staan centraal voor mijn overleden soul mate en het spirituele contact dat we nu nog hebben. Vandaar dat ik heb gekozen voor een libelle als het logo van Geluksmomentjes.

Een creatieve leervorm van mezelf te leren kennen. Er zat veel in mij wat er niet uit kwam. Door middel van schrijven groeide ik, ik leerde van mijn eigen woorden, mijn visie, mijn gevoel, mijn emoties, mijn gedachten… dat was heel bijzonder om te ervaren. Schrijven is 1 van mijn grootste passies en mijn hobby, van schrijven word ik blij en zo blijf ik gedreven en geïnspireerd. Ik word er heel enthousiast van en het voedt mijn hersenen op een gezonde manier. Freestyle (concepten) schrijven is mijn favoriet! Mijn zelfvertrouwen, mijn eigenwaarde, mijn eigen liefde en zelf respect groeide door alle ideeën die ik zag groeien en die zich ontwikkelde tot projecten en concepten! Fantastisch om te voelen en te ervaren! En van het freestyle schrijven ging ik naar zelf hapjes bedenken. Zelf recepten bedenken en freestyle hapjes maken. Hieruit zijn de “Sonja’s Sweeties” ontstaan.

Graag wens ik, al zijn het kleine aspecten en kleine stapjes, dit te mogen delen met jullie. Jullie die ervoor openstaan om iets te leren of om aan zichzelf te werken, om meer liefde voor jezelf te voelen, om meer positiviteit en gezelligheid in jouw leven en het leven van je gezin te creëren.

Ik wens aan ieder positieve energie, liefde, gezelligheid, passie, vreugde, plezier, een goede gezondheid en vooral heel veel GELUKSMOMENTJES! Geluksmomentjes, deze term heb ik ooit uit mezelf horen komen en ben dit vaak blijven zeggen. Daar gaat het toch heel veel en vaak om in je leven? Jezelf gelukkig voelen. Je wenst dat je kinderen en andere dierbaren zich gelukkig voelen. Wij wensen toch dat onze kinderen een zo’n fijn mogelijk leven hebben? Dat ze bewuste, gezonde en verstandige keuzes maken. Dat ze blij, energiek, gezond en gelukkig zijn. Wij als ouders zijnde kunnen hierover leren. Graag help ik diegene die willen. We praten samen en wisselen ideeën en gedachten uit, we halen het positieve eruit en gaan dit toepassen in ons dagelijks leven. Upgrade your lifestyle. Alleen maar heel fijn toch als je beter in je vel gaat zitten, je blijer, energieker en gelukkiger voelt. Daar heb je zelf baat bij maar ook je gezin!

Geluksmomentjes creëren, voelen en delen staat centraal in mijn onderneming ‘Geluksmomentjes’. Geluksmomentjes bestaat niet uit één aspect. Om meerdere redenen die ik later zal vertellen en zal uitleggen. Ik houd van afwisseling en van win win situaties te creëren. Daarom heb ik verschillende gezonde leefstijl producten en positieve diensten bedacht en ontwikkeld die een gezonde en gelukkige levensstijl (kunnen) bevorderen.

‘Geluksmomentjes’ staat voor bewustwording, positiviteit, liefdevol opvoeden, originaliteit, duurzaamheid, vitaliteit, ontspanning, gezonde levensstijl en voedzaam, verantwoord & Gezond Snoepen!

Heel veel geluksmomentjes en geniet ervan!

Bekijk ook zeker de foto’s op mijn website en Facebook Geluksmomentjes voor sfeerimpressies, producten en diensten!

 

Positieve en liefdevolle groetjes van Sonja en een high five van mijn zoon Dylano.

 

Hier in het jaar 2013, op deze foto was Dylano bijna 3 jaar en hadden wij samen onze allereerste RAW taart bedacht en gemaakt! En deze was zó lekker dat we dit wilden gaan delen met anderen!