Waarom RAW, Vegan en Superfoods?

Waarom RAW, Vegan, ongeraffineerde suikers en Superfoods?

Je tong zal geluksdansjes maken en je lichaam zal het waarderen en je dankbaar zijn!

Geluksmomentjes heeft gekozen voor natuurlijke ingrediënten zonder ongezonde toevoegingen. Alle ingrediënten zijn van natuurlijke afkomst. Zo’n 90% van alle ingrediënten is biologisch. Maar het gaat verder dan dit.
Aangezien ik, Sonja, zelf van lekker eten houd, maar ook heel snel in gewicht aankom, was ik aan het zoeken en experimenteren naar gezonde alternatieven. En lekker kunnen eten en snoepen, maar dan zonder allerlei ongezonde toevoegingen zoals suikers en E-nummers.

In onze huidige maatschappij zijn we opgevoed met suikers en E-nummers. Ons lichaam is er verslaafd aan geworden en voor zo ontzettend veel mensen is het de normaalste zaak van de wereld om (bijna) elke dag iets van snoep of zoetigheid binnen te krijgen. We kiezen er bewust voor, maar de (voedings)industrie propt bijna in elk product wel iets van suikers, zoetstoffen en/ of E-nummers. Zo krijgen wij bijna allemaal dagelijks rotzooi binnen waar ons lichaam niet blij van wordt. Vele lichamelijke klachten zijn hieraan te verwijten. Alle kilo’s suiker en andere ongezonde chemische stoffen die we binnen krijgen zorgen ook nog eens regelmatig voor niet zo’n blijde gevoelens. Veel mensen zullen herkennen: moe zijn, minder goed kunnen concentreren, ‘adhd’, opgeblazen gevoel of prikkelbare darmen, diabetes, hoofdpijn, prikkelbaar zijn, je down voelen en ga zo maar door..

Wij zijn zo aan suiker gewend dat we bijna niet zonder (denken te) kunnen. Suiker is ook nog eens goedkoop en allerlei lekkernijen, snoep, cake, taarten, gebak en chocolade zijn niet weg te denken uit ons leven. Zeker de (jonge) kinderen van nu krijgen een overschot aan chemische toevoegingen en ongezonde suikers binnen. Zeker de synthetische suikers zoals aspartaam, advantaam en acesulfaam-K en zo zijn er nog vele andere synthetische en chemische (zoet)stoffen.

Hieronder een eye opener voor ons allen. Vele van ons krijgen dit dagelijks binnen.

Waar zit aspartaam eigenlijk allemaal in?

Aspartaam wordt inmiddels al in meer dan 6000 producten verwerkt en dit aantal stijgt nog steeds. Let vooral op de light producten want in bijna al deze producten zit aspartaam verwerkt. Aspartaam is verwerkt in o.a. frisdrank, ranja, toetjes, snoep, chips, taart, vitamines en zelfs in tandpasta en hoestdrank.

Om een voorbeeld te geven wat een kind of een volwassenen per dag aan aspartaam kan binnenkrijgen heeft aspartaam.com het volgende schema gemaakt:

Product: Aspartaam gehalte:
Een glas yogidrink: 70 mg
Een glas dubbeldrank: 107 mg
Drie glazen gewone ranja: 450 mg
Een vitamine bruistablet: 40 mg
Schaaltje magere fruityoghurt of ijs: 140 mg

Voor een kind dat 15 kilo weegt zou het totaal van 807 mg al een enorme overdosis zijn (53,8 mg per dag), en dan is het snoepgoed nog niet eens meegerekend.

Wil je zonder aspartaam leven dan moet  je goed etiketten lezen en zul je waarschijnlijk wel eens iets moeten laten staan wat je erg lekker vindt, maar wat is nu belangrijker, je gezondheid of lekker eten. En troost je, er is genoeg lekker eten wat ook nog eens gezond is. Echt.

Gelukkig wordt er nu steeds meer bekend over gezonde alternatieven en gelukkig zijn er steeds meer mensen die zich bewust zijn van de voedingsindustrie. Mensen kiezen steeds vaker voor natuurlijke, biologische en ‘schone’ producten. Helaas kosten deze producten over het algemeen wel meer geld.

Ik ben inmiddels een cursus aan het ontwikkelen, ‘Gezond en lekker eten met low budget’. Hier kom ik later op terug.

Ook ben ik een aantal workshops aan het creëren, workshops waarin u leert hoe u zelf wat lekkere hapjes kunt maken. Ervaar, leer en ontdek hoe u zelf met recepten aan de gang kunt gaan, Gezond Snoepen met uw familie, vrienden of met uw kinderen!

Geluksmomentjes kiest haar ingrediënten bewust uit en alle hapjes zijn RAW. Hierdoor blijven de smaak en de voedingsstoffen het beste in tact. Zo heeft ons lichaam het meest aan de gezonde ingrediënten en kunnen we zo optimaal mogelijk genieten van alle gezondheidsvoordelen.

Ook is het duurzaam. Het blijft lang goed in de vriezer. Wanneer een bedrijf kiest voor mijn hapjes is het heel praktisch en makkelijk voor dit bedrijf. Het bedrijf heeft een vriezer waar de hapjes inzitten. De klant of consumer kiest een hapje. Het hapje wordt uit de vriezer gehaald en het hapje kan vrijwel direct geconsumeerd worden.

Graag bied ik een product aan waar ik zelf helemaal achter sta. In de winkels kan ik dat niet vinden vandaar dat ik o.a. om deze reden zelf mijn eigen producten heb bedacht, heb gecreëerd, heb ontwikkeld en heb samengesteld.

Ik kies voor producten om te delen met de maatschappij. Graag deel ik een uniek product wat positief is voor de maatschappij. Het gezonde alternatief, Gezond Snoepen.

Bewustwording, Duurzaamheid, VERANTWOORD EN VOEDZAAM.

Vandaar dat ik mijn zelf bedachte term ‘Gezond Snoepen’ onder de aandacht breng voor jong en oud!

Want stoppen met zoet eten is absoluut niet aan de orde! Wat wel van belang is, start met slimmer en gezonder snoepen!

Ik kies met mate voor natuurlijke suikers. En allen zijn biologisch. Donkere agavesiroop, kokosbloesemsuiker, kokosrasp, dadelstroop, ahornsiroop en cacao. Het ene hapje van ‘Sonja’s Sweeties” bevat bijna niets en een ander hapje bevat een klein beetje.

Je smaakpapillen zullen misschien even moeten wennen aan deze natuurlijke suikers, maar snel wennen je inmiddels vervalste smaakpapillen aan de natuurlijke smaak en zullen zich herstellen en je tong zal geluksdansjes maken van tevredenheid. Je lichaam zal het zeker gaan waarderen en dankbaar zijn!

De ingrediënten van “Sonja’s Sweeties” zijn niet alleen lekker én voedzaam maar hebben ook heel veel gezondheidsvoordelen.

Blijkbaar zijn er vele gezonde ingrediënten die in combinatie met elkaar heerlijke zoetigheid creëren.

Amen!

 

Waarom Vegan?

De onderstaande informatie heb ik van de website: www.veganisme.org

Waarom veganisme? De motivatie kan van persoon tot persoon verschillen. Vegans willen niet meer bijdragen aan de exploitatie en het doden van dieren. Daarnaast is veganisme beter voor onze medemens, natuur & milieu en is een uitgebalanceerd plantaardig voedingspatroon gezond.

Dieren. Veel mensen worden veganist vanuit de wens om niet bij te dragen aan dierenleed. Gezamenlijk kunnen veganisten het aantal dieren dat jaarlijks gefokt, opgesloten, uitgebuit en vroegtijdig gedood wordt drastisch beperken. Eén veganist maakt jaarlijks al een wezenlijk verschil voor tientallen dieren. Veganisme is een duidelijk statement tegen een systeem waarin dieren gezien en behandeld worden als gebruiksvoorwerp of productiemiddel.

Medemens. Steeds meer mensen worden zich ervan bewust dat voor de productie van vlees, zuivel en eieren op zeer grote schaal veevoer (zoals soja, maïs, enz.) wordt verbouwd. In totaal wordt momenteel meer dan 70% van alle landbouwgrond gebruikt voor veeteelt. Bovendien zijn er meerdere kilo’s veevoer nodig om 1 kg vlees te produceren. Het is dan ook efficiënter om landbouwgrond direct in te zetten voor voedselproductie ten behoeve van menselijke consumptie. Zo kan een bijdrage geleverd worden aan de vermindering van het wereldvoedselprobleem.

Natuur & milieu. De veehouderij is verantwoordelijk voor de grootste uitstoot (zeker 18% van het totaal) van broeikasgassen zoals methaan en CO2 en is daarmee een belangrijke oorzaak van de opwarming van de aarde. De Verenigde Naties stellen daarnaast dat de vleesproductie de tweede grootste oorzaak is van milieuproblemen zoals bodemverontreiniging, water- en luchtvervuiling, verzuring en aantasting van de biodiversiteit (o.a. door het kappen van regenwouden). Met een plantaardig eetpatroon kies je bewust voor een duurzaam alternatief en een schonere, leefbare planeet.

Gezondheid. Een gevarieerde plantaardige voeding biedt alle voedingsstoffen om gezond en energiek te blijven. Door (meer) plantaardig te eten, verklein je de kans op hart- en vaatziekten, kanker en diverse andere ziekten. Plantaardige voeding bevat bovendien geen cholesterol en minder verzadigde vetten. Ook onder topsporters worden plantaardige diëten steeds populairder.

Levensvisie. Barmhartigheid en compassie worden als belangrijke deugden gezien in religies en andere levensovertuigingen, ook ten opzichte van dieren. Deze uitgangspunten inspireren velen wereldwijd tot vegetarisme en veganisme.

 

Hieronder een super korte samenvatting en daaronder de uitgebreidere samenvatting en teksten met gezondheidsvoordelen. Lees en leer!  🙂

Kokos, Dadels, Rozijnen en Pure Cacao bevatten enorm veel goede stoffen en hebben vele gezondheidsvoordelen en geven een boost aan ons immuunsysteem!

Op internet kun je enorm veel lezen en leren!

Deze ingrediënten samen bevatten veel goede vitamines zoals vitamine B. Ook bevatten ze polyfenolen, wat plantaardige componenten zijn. Beide zijn goed voor onze hart en bloedvaten. Er zit ook kalium en borium in, deze laatste is een mineraal dat de botten verstevigd. Ook verbetert het de hersenfunctie (vitamine B6).

Deze ingrediënten bevatten vele mineralen en vezels.

Deze ingrediënten bevatten anti-oxidanten. Anti-oxidanten hebben een positieve invloed op de bloedsomloop en helpen het lichaam beschermen tegen slechte stoffen.

Deze ingrediënten hebben een bloeddrukverlagende werking en verbetert de circulatie.

Ze stimuleren ons spijsverteringssysteem en helpen met voedselopname. Ook stimuleren ze de nieren en verbetert het de vertering.

Ook zitten er saponinen in, die zorgen dat cholesterol uit voeding niet in ons bloed terecht komen. Naast saponinen zorgt resveratrol voor een verlaging van het cholesterolgehalte.

Deze ingrediënten zijn goed voor ons hart en het verbetert en verhoogt de weerstand en heeft een ontstekingsremmende werking!

In plaats van de slechte giftige suikers gebruik ik met mate gezonde alternatieven zoals kokosbloesemsuiker, dadel(stroop), sultana rozijnen, ahornsiroop, donkere agavesiroop en alles biologisch en ik gebruik geen dierlijke producten ipv biologische roomboter kies ik voor kokosolie.

Verder kies ik voor glutenvrije en lactose vrije ingrediënten.

Alle ingrediënten zijn natuurlijk en bijna alles is biologisch.

 

Hieronder de uitgebreide samenvatting:

Kokos!

Waarom is kokos nou zo gezond?

 1. Kokosolie stimuleert de goede gezondheid en ons welzijn en is goed voor de stofwisseling en verhoogt de vetverbranding.
 2. Kokos ondersteunt het immuunsysteemwant kokosolie is rijk aan Laurine zuur wat zeer krachtig werkt tegen bacteriën, virussen, schimmels en parasieten.
 3. Kokos bevordert een gezond hart en heeft een positief effect op een evenwichtig cholesterol. Het verhoogt het goede (HDL) cholesterol en verlaagt de ‘verkeerde’ stoffen in de bloedbaan die voor ontstekingen kunnen zorgen.
 4. Kokos geeft je direct energie en ondersteunt je sport en leer prestaties!
  De vetten uit kokosolie worden gelijk door het lichaam gebruikt als energiebron en hierdoor zal ons lichaam het niet als vet opslaan. Een echte gezonde energie boost!
 5. Kokos verbetert de spijsvertering en zit vol met goede vezels.
  Kokosolie wordt gemakkelijk geabsorbeerd en verteerd door het lichaam in vergelijking tot andere vetten. Ook zorgt het voor een verbeterde opname van essentiële vitaminen, mineralen en aminozuren die nodig zijn voor een gezond lichaam.
 6. Kokos is heel goed voor je huid en haar!
  Kokosolie bevat hydraterende en voedende eigenschappen die de elasticiteit van huid, haar en nagels bevorderen en beschermt en verzorgt onze huid, haar en nagels.
 7. Kokos zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Door de vele vezels in kokosrasp zit je sneller vol en door het verzadigende effect van kokosolie kan het de trek in geraffineerde koolhydraten, slechte ongezonde witte suikers en verwerkte voedingsmiddelen verminderen. Hierdoor heb je minder pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel. En dat is dus heel gezond voor je!
 8. Kokos stimuleert de aanmaak van spiermassa tijdens het sporten en (kracht)training.
  Kokos bevat weefsel opbouwende eigenschappen die belangrijk zijn bij de opbouw van spiermassa. Door de combinatie van sporten en het eten en drinken van kokos kan je je vetpercentage verlagen terwijl je spiermassa vergroot wordt. Wordt je lekker fit en sterk!
 9. Kokos olie is ideaal om in te bakken. Tijdens verhitting van reguliere (normale) oliën zoals olijfolie en bakboter kunnen er transvetzuren ontstaan of andere vetachtige ongezonde verbindingen die het lichaam niet of nauwelijks kan verteren en overtollig belast geeft. Door het gezonde en stabiele karakter van kokosolie ontstaan er geen giftige verbindingen wanneer deze wordt verhit en hierdoor belast je je lichaam dus minder.
 10. Kokosolie is het gezonde alternatief om te gebruiken in RAW Food Hapjes maar ook het ideale gezonde alternatief voor wanneer je koekjes, cake of cupcakes gaat bakken!

Kokos => Gezonde Vetten die ons lichaam nodig heeft!

 

Dadels!

Waarom de dadel gezond is:

Verbetert de hersenfunctie: Dadels zijn (net zoals bananen) rijk aan vitamine B6. Deze stof kan ervoor zorgen dat de hersenfunctie verbetert, waardoor je beter in staat bent om informatie op te slaan en op te halen wanneer je het nodig hebt.

Verlaagt het triglyceridengehalte: Triglyceriden zijn een soort vet in de bloedbaan. Volgens een onderzoek aan de Technion-Israel Institute of Technology kunnen dadels de hoeveelheid van deze vetsoort verminderen. Wanneer het triglyceridengehalte in het bloed gedaald is, heb je minder kans op een hartaanval, een beroerte of aderverkalking. Een ander onderzoek, uitgevoerd door de Journal of Agricultural And Food Chemistry, heeft bevestigd dat dadels het triglyceridengehalte met 8 tot 15% kan verlagen.

Verhoogt je weerstand: Dadels zijn rijk aan vezels, welke je spijsvertering in optimale conditie houden. Een goede weerstand komt vanuit je spijsvertering, aangezien deze verantwoordelijk is voor het elimineren van schadelijke virussen en bacteriën.

Heeft een bloeddrukverlagende werking: Dadels zijn rijk aan magnesium en kalium. Voor beide mineralen is aangetoond dat deze kunnen bijdragen aan het verlagen van de bloeddruk. Magnesium is tevens belangrijk voor een optimale stofwisseling en helpt je om te ontspannen. Mensen die veel koffie of alcohol drinken of veel stress ervaren, verbruiken extra magnesium. Dadels kunnen je helpen om de magnesiumvoorraad op peil te houden.

Zorgt voor een gezonde zwangerschap en bevalling: Een onderzoek, uitgevoerd met 69 vrouwen, heeft aangetoond dat dadels positieve effecten kunnen hebben op de zwangerschap en bevalling.

Vermindert het slechte cholesterol: Een dadel bevat 1,6 gram vezels. Vezels kunnen zich aan het slechte cholesterol in het lichaam binden, om het zo uit het lichaam te krijgen. Het eten van dadels kan daarom een cholesterolverlagende werking hebben.

Verkleint de kans op kanker: Dadels bevatten veel vitamines en mineralen die de kans op kanker kunnen verkleinen. Vitamine A en K kunnen er namelijk voor zorgen dat de kans op mond- en longkanker minder wordt. Ook kan je door het eten van dadels beschermd worden tegen vrije radicalen die schade aan cellen kunnen veroorzaken. De kans op prostaat-, borst-, alvleesklier- en dikke darmkanker wordt zo ook een stuk kleiner. Daarnaast kan het hoge vezelgehalte in dadels de kans op dikke darm- en endeldarmkanker verminderen.

Heeft een ontstekingsremmende werking: Doordat dadels rijk zijn aan magnesium kan het eten van deze fruitsoort bijdragen aan een verminderde kans op hart- en vaatziekten, artritis (gewrichtspijn), alzheimer en nog veel meer gezondheidsklachten.

 

Pruimen!

Waarom PRUIMEN zo gezond zijn:

1. Pruimen leveren onwijs veel antioxidanten

Recent onderzoek wijst uit dat de welbekende pruim een heus superfruit is. Pruimen hebben een ietwat saai imago, maar zijn desalniettemin nog rijker aan gezonde en beschermende antioxidanten dan bijvoorbeeld zwarte bessen. Zodoende kunnen pruimen je efficiënt en actief beschermen tegen verscheidene ziekten en aandoeningen.

2. Gedroogd = extra gezond

Gedroogde pruimen hebben een hogere antioxidant-capaciteit dan iedere andere fruitsoort. Hierbij de antioxidant-waarde van pruimen volgens de zogenaamde ORAC-meting:

 • Gedroogde pruimen: 5.770
 • Blauwe bessen: 2.234
 • Zwarte bessen: 2.036
 • Aardbeien: 1.536
 • Frambozen: 1.227

Gedroogde pruimen zijn super rijk aan anti-oxidatieve stoffen, waaronder vitamine C, vitamine E, bètacaroteen, flavonoïden en glutathion. Bovendien hebben gedroogde pruimen niet de laxerende werking van verse pruimen. Ze zijn lekker zoet en goed te combineren met bijvoorbeeld kwark of yoghurt. Zodoende kunnen pruimen uitstekend door als gezond tussendoortje of toetje!

Let wel: een gedroogde pruim is doorgaans overrijp, wat betekent dat nagenoeg alle zetmeel van de pruim door rijpingsgassen en rijpingsenzymen is omgezet in fruitsuiker. Gedroogde pruimen zijn dus relatief suikerrijk en leveren beduidend méér calorieën per 100 gram dan verse pruimen. Je kunt er dan ook niet onbeperkt van eten.

3. Pruimen beschermen tegen kanker

Onderzoek door de ‘Tufts University’ in het Amerikaanse Boston wijst uit dat pruimen veel gezonder zijn dan men voorheen dacht. Pruimen hebben een ongekend hoge voedingswaarde die ten goede komt aan talloze lichamelijke aspecten. Zo beschermen de antioxidanten in pruimen tegen ziekten zoals kanker. Bovendien blijken pruimen het verouderingsproces van je lichaam en je hersenen te vertragen en beschermen ze tegen hart- en vaatziekten.

4. Heel veel voedingsvezels in Pruimen staan erom bekend dat ze helpen tegen obstipatie/ constipatie (verstopping van de darmen). Dat komt omdat pruimen zeer rijk zijn aan vezels c.q. voedingsvezels. Eet echter niet meer dan 3 (gedroogde) pruimen per dag; overmatige consumptie van pruimen kan namelijk maag- en darmklachten veroorzaken.

 

Pruimen en Rozijnen:

De gezondheidsvoordelen van pruimen en Rozijnen

Pruimen en rozijnen staan bekend om het effect op de darmen, maar dit fruit blijkt meer te bieden dan dat. Zo bevatten ze meer antioxidanten dan blauwe bessen, frambozen of aardbeien. Ook bevatten pruimen allerlei vitamines, mineralen en veel vezels. Hieronder kun je lezen waar al deze stoffen goed voor zijn.

 Anthocyaninen: Anthocyaninen in rozijnen zorgen voor een antimicroiele werking, een anti-allergische werking, antikankerwerking en ontstekingsremmende werking. Anthocyaninen behoren tot de sterkst werkende antioxidanten die er in groente en fruit te vinden is. Anthocyaninen zijn polyfenolen

Vitamine A, B(11), C, E → Goed voor de weerstand

→ Nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen

→ Nodig voor absorptie van ijzer uit niet-vlees bronnen

Mineralen; kalium, fosfor en potassium → Verlaagt de bloeddruk

→ Geeft stevigheid aan botten en tanden

→ Behoudt een normaal hartritme

Antioxidanten → Bieden bescherming tegen kanker dankzij de werking tegen vrije radicalen
Vezels → Helpen tegen obstipatie en constipatie

→ Zorgen voor een goede darmflora

Voedingswaarde rozijn

In 100 gram rozijnen zit 23% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) aan kalium, 17% van de ADH aan koper. Een ons rozijntjes bevat 16% van de ADH aan mangaan. Van ijzer en fosfor zit er beide 11% van de ADH in 100 gram rozijnen. Er zitten verder 10 verschillende aminozuren in rozijnen, niet in hoge hoeveelheden maar een grote kwaliteit in de vorm van een divers aanbod is ook erg belangrijk. Cysteine, histidine, isoleuzine, leucine, lysine, methionine, fenylalanine, threonine, valine en tryptofaan. De laatste, tryptofaan is belangrijk voor de aanmaak van serotonine, ons gelukshormoon. Tryptofaan is het aminozuur dat het meest in rozijnen zit: 18% van de ADH per ons. Vitaminen zitten er een stuk minder in rozijnen; het meest bevat het vitamine B6 en B2, beide bezitten 9% van de ADH per 100 gram.

Rozijnen, heel goed voor de botten!

 

Cacao!

Waarom (RAUWE) CACAO zo gezond is:

’s Werelds nummer 1 antioxidant
De voordelen van cacao nemen vorm aan in ‘antioxidanten’, een stof die afgeleid wordt van een substantie die ‘flavonoïden’ heet. Het doel van deze antioxidanten, is het lichaam te beschermen van vrije radicalen, om het verouderingsproces tegen te gaan. Een groot aantal van deze antioxidanten kan men terugvinden in pure chocolade, met een zo’n hoog mogelijk cacao percentage, maar vooral in rauwe cacao. Deze substantie (flavonoïde) produceert stikstofmonoxide, een stof die het lichaam helpt om de bloeddruk te reguleren. Tevens zorgt het voor een gebalanceerde hormoonspiegel.

Rauwe cacao is goed voor uw hart. Een kleine hoeveelheid rauwe cacao per dag zal u helpen uw cardiovasculair stelsel intact te houden. Uw hart zal beter functioneren dan voorheen en uw lichaam zal meer in balans zijn. Als het over uw hart gaat, zijn er twee voordelen die rauwe cacao te bieden heeft.

Cacao is goed voor uw bloeddruk en cholesterol
Het is in staat uw bloeddruk, lichaamsvetpercentage en cholesterol te doen dalen. Het helpt mensen met een hoge bloeddruk om hun bloeddruk naar beneden te brengen, zelfs al door een kleine hoeveelheid rauwe cacao per dag (bewezen in diverse studies). Daarnaast reduceert cacao de ‘lage-dichtheid-lipoproteïne’ cholesterol (beter gekend als het slechte LDL cholesterol) tot slechts 10% van uw huidig cholesterolniveau.

Uitkomst wetenschappelijke onderzoeken naar cacao
De voordelen zijn het grootst bij cacao, pure chocolade en chocoladeproducten die zo weinig mogelijk bewerkt zijn. Naast koper en magnesium (die helpen om de bloeddruk en hartslag te stabiliseren), bevatten ze ook vitamine P, het goedje dat je tevens terugvindt in anti oxiderende groene thee. Zoals u waarschijnlijk reeds weet, zijn anti-oxidanten goed voor de gezondheid. Ze zorgen namelijk voor een reeds voordelen, zoals:

* Verbeterde circulatie
* Lagere bloeddruk
* Stimuleert de nieren en verbetert de vertering
* Helpt patiënten met geen eetlust, nierstenen of anemie
* Verbetert de endothele functies
* Beschermt tegen vrije radicalen en andere vernietigende moleculen, die ervoor gekend staan beroertes en hartziekten te veroorzaken
* Minder sterfgevallen met betrekking tot hartziekten

Cacao tegen hartproblemen en kanker
Flavonoïden bestaat in twee soorten – de epicatechinen en de catechinen. Catechine is rijkelijk aanwezig in chocoladeproducten en cacao die zo weinig mogelijk bewerkt zijn. Deze stof helpt om hartziekten en kankerproblemen te voorkomen. Ze werkt ook als een echte boost voor iemands immuniteitsstelsel, dit is recentelijk de conclusie geweest van wetenschappelijk onderzoek. De hoeveelheid catechinen die men terugvindt in cacao, is driemaal de hoeveelheid die men terugvindt in thee.

 

 

Geniet!

Leer!

Ontdek!

Proef!

Ervaar!

& Deel!

 

Positieve groetjes van Sonja